Tesla'ya FBI soruşturması

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya FBI tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

Tesla'ya FBI soruşturması

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya FBI tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi. Soruşturmanın gerekçesinin ise Tesla’nın Model 3 marka otomobillerinin üretimine ilişkin yatırımcıları yanılttığı şüphesi olduğu aktarıldı.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, soruşturma San Francisco’daki Federal Savcılığı tarafından yürütülüyor. FBI ajanları, Tesla’nın 2017 başında Model 3 marka 4 kapılı otomobillerin yıllık üretim projeksiyonu konusunda yatırımcıları yanlış bilgilendirip bilgilendirmediğini soruşturuyor.

Söz konusu FBI soruşturması haberi ise, Tesla Üst Yöneticisi Elon Musk’ın sosyal medyada şirketin yatırım planlarına ilişkin gerçeği yansıtmayan paylaşımları nedeniyle başlatılan ayrı bir soruşturmada ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile vardığı adli uzlaşma anlaşmasının hemen ardından gündeme geldi.

Tesla daha önce 18 Eylül’de Adalet Bakanlığının bir soruşturma için şirketten belge talep ettiğini açıklamış ancak talebin Model 3’ün üretimiyle ilgili olup olmadığına açıklık getirmemişti.

Şirketten yapılan son açıklamada ise Adalet Bakanlığının Model 3’ün imalatıyla ilgili yatırımcılara yapılan bilgilendirmelere ilişkin dökümanları talep ettiği ve bu gönüllü talebe yanıt verileceği belirtildi.

Şirket temsilcileri henüz konuyla ilgili herhangi bir mahkeme çağrısı almadıklarını kaydetti.