Tarihi çınarı kesen Rize Belediyesi: Tepkilerimizi daha da ağırlaştıracağız

AKP'li Rize Belediyesi tarihi bir çınar ağacını kesmesi nedeniyle aldığı tepkilere tehditvari ifadelerle yanıt vererek "Rize’miz hakkında en ufak haksız iddia ve söylemlere karşı tepkilerimizi daha da ağırlaştıracağız" dedi.

Tarihi çınarı kesen Rize Belediyesi: Tepkilerimizi daha da ağırlaştıracağız

Rize’de eski Orta Cami yanında bulunan tarihi çınarın, belediye ekiplerince kesilmesi büyük tepki oluşturdu.

Tepkiler üzerine AKP’li Rize Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı. “Çınar ağacının tamamen çürüdüğü” iddia edilen açıklamada belediyeye dönük kasıtlı linç kampanyası başlatıldığı savunuldu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Vatandaşının güvenliğine dönük yapılan bu çalışma üzerinden oluşturulan algı malzemesi devreye sokulmuş ve belediyemiz çevre düşmanı ilan edilmiştir. Oysa Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın üzerinde en yoğun durduğu konu çevrenin ve yeşilin korunması ve geliştirilmesidir. Aslında daha önceden başkanımıza ve belediyemize yapılanlar ile şimdi yapılan algı çalışması birbirine benzemektedir. Konu Rize olunca belirli bir kesimin gözleri kör, kulakları duymaz olmaktadır. Yapılmayan ve söylenmeyen söz ve davranışlar üzerinden uzun süren yıpratma kampanyaları kurgulanmakta ve genelde Rize Belediyesi özelde ise Belediye Başkanı Reşat Kasap hedef alınmaktadır. Rize belediyesinin yaptığı tüm çalışmalar, bayındırlık hizmetleri, alt yapı çalışmaları görmezden gelinip sürekli manipülasyon ve kara propaganda araçları devreye sokulmaktadır. Tamamen vatandaşımızın korunmasına dönük olarak yasal prosedürler çerçevesinde yapılan bu çalışmayı da çarpıtmak son maharetleri olmuştur. Bundan sonra güzel Rize’miz hakkında en ufak haksız iddia ve söylemlere karşı tepkilerimizi daha da ağırlaştıracağız”