'T A M A M' mesajları: Erdoğan, bu kadar basit bir detayı atlamış olabilir mi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonlarca 'T A M A M' mesajı yazılmasına yol açan "Millet tamam derse çekiliriz" sözünü belli bir amaca yönelik olarak kullandığı belirtiliyor...

'T A M A M' mesajları: Erdoğan, bu kadar basit bir detayı atlamış olabilir mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu haftaki grup toplantısında sarfettiği “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözünün ardından sosyal medyada milyonlarca ‘T A M A M’ mesajı atıldı. AKP’li üst düzey isimler ise mesajların dış ülkelerden, ‘FETÖ’ ve ‘PKK’ ile bot hesaplardan atıldığını öne sürerek suçlama yöntemine başvurdu.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken, AKP yayını Star’da ilginç bir yorum dile getirildi. Gazetenin yazarlarından Ersoy Dede, Tayyip Erdoğan’ın bu sözü dile getirmesiyle muhalefete argüman kazandırdığı değerlendirmesinin yanlış olduğunu savundu. “Erdoğan bu kadar basit bir detayı atlamış olamaz” diyen Dede, ‘pas’ olarak nitelendirdiği bu sözle, Erdoğan’ın kendisini ‘Erdoğan karşıtı’ olarak tanımlayanların kimlerle yan yana olduklarını sorgulamayı amaçladığını öne sürdü.

Dede’nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Tamam’ kampanyası Erdoğan’ın sözünden çıktı.. “Milletim ‘tamam’ derse, çekilirim” Cumhur karşıtı blok hep bir ağızdan ‘tamam’ demeye başladı.. Bazıları, Erdoğan’ın kendi eliye muhalefete argüman kazandırdığı yorumunu yapıyor. Bense hiiiiç öyle düşünmüyorum. Dünyanın gelmiş-geçmiş en zeki liderlerinden biri olan, siyaset dehası Erdoğan, bu kadar basit bir detayı atlamış olabilir mi sahiden?.. Hiç sanmam.. Erdoğan, bu pasıyla muhalefetin bileşenlerini ortaya çıkarıp, herkesin bir arada olduğu grubu sorgulayacağı bir zeminin önünü açtı bana göre..Daha açık söylemek gerekirse, muhalefete erken doğum yaptırdı. Bu kampanyanın bileşenlerine bakarak şimdi Erdoğan karşıtları, kimlerle yan yana göründüklerini sorgulamaya başladılar.. FETÖ’cü firarilerden PKK’lılara, Türkiye’ye ameliyat hazırlığı yapan batı kampından AKP’li sinsilere kadar çok geniş bir yelpaze, aynı ortak paydada buluşmuş gibi görünüyor.. Daha doğrusu, birbirlerini görmüş durumdalar.. Dün fark etmedikleri koalisyon ortaklarıyla tanıştılar yani.. Gizlemeye, üstünü örtmeye çalışsalar da bu kampanya sayesinde görünür oldu.. Ülkücü İyi Parti kadroları, PKK’lılarla, Kemalist CHP kadroları FETÖ’cülerle, Erbakan Hoca’nın emaneti olan SP’liler İslam düşmanlarıyla yan yanaymış meğer.. Tamam mı?..”