Suudi başsavcı Türkiye'de

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan öldürüldüğü açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması ile ilgili Suudi Başsavcısı El Muceb İstanbul'a geldi.

Suudi başsavcı Türkiye'de

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili incelemelerde bulunacak Suudi Başsavcı Muceb’in bulunduğu özel uçak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indi.

Muceb’in, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesi ve başkonsoloslukta inceleme yapması bekleniyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin şüphelisi 18 kişinin Türkiye’ye iade edilmesi talebinde bulunmuştu. “Bu 18 kişiyi konuşturun.” diyen Erdoğan, “Konuşturamıyorsanız olay İstanbul’da vuku bulmuştur, o zaman bize teslim edin, biz yargılayalım” ifadelerini kullanmıştı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ise zanlılarının Suudi Arabistan’da yargılanacağını söyleyerek “Kaşıkçı cinayeti histerik bir hal aldı. Soruşturmalar zaman alır, gerçekler soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullanmıştı.