Suudi Arabistan'ın Lübnan seçimlerine müdahalesi belgelendi

Suudi Arabistan’ın Lübnan'da Hizbullah'ı zayıflatmak için yaptığı çalışmayı gösteren ve "gizli belge" damgası taşıyan belge ifşa oldu.

Suudi Arabistan'ın Lübnan seçimlerine müdahalesi belgelendi

El-Minar televizyon kanalı, Suudi Arabistan’ın Lübnan’daki Hizbullah’ı zayıflatmak için yaptığı çalışmalara ait bir belgenin ortaya çıktığını duyurdu.

Tasnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’na ait olan ve “çok gizli” damgasını taşıyan bu belgeye Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyir imza atmış bulunuyor.

Belgede, Suudi Arabistan’ın Beyrut Maslahatgüzarı Velid Muhtar’ın, kralın talimatı çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı’nın isteği üzerine El-Müstakbel ve Semir Caca’nın başkanlık ettiği el-Kuvat Partisi’nin listelerine yeni kurulacak Lübnan parlamentosunda ilk fırsatta Suriyeli göçmenlerin Lübnan topraklarında bulunması konusunda bir karar onaylanması ve toplumsal dokunun değiştirilmesi amacıyla Baka bölgesi başta olmak üzere Hizbullah’a baskı unsuru oluşturulması ve aşağıdaki 3 hedefin gerçekleşmesi için parlamento seçimlerinde gereken desteği vermesi isteniyor.

Söz konusu 3 hedef şöyle:

Birinci: Hizbullah’ın halk tabanı olduğu bölgelerdeki etkinliğinin zayıflatılması

İkinci: Hizbullah ile halk tabanı arasında mesafe oluşturulması

Üçüncü: Bu Bölgenin (Baka) Hizbullah’ın nüfuz alanı olmaktan çıkarılması