Suudi Arabistan'da inşaat işçilerinden grev kararı

Suudi Arabistan Cidde Konut Projesi Şantiyesi'ndeki inşaat işçileri kötü çalışma koşulları nedeni ile grev kararı aldı.

Suudi Arabistan'da inşaat işçilerinden grev kararı

Suudi Arabistan Cidde Konut Projesi Şantiyesi’ndeki inşaat işçileri kötü çalışma koşulları nedeni ile grev kararı aldı. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İyi-Sen) üyesi olan işçiler Gazete Manifesto’ya konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken grev kararına ilişkin şunları kaydettiler;

“Bizler MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan inşaat işçileriyiz. Bizler memleketimizi , ailelerimizi geride bırakıp Suudi Arabistan’da insanlık onuruna yakışmayan şartlarda şantiyede çalışıyoruz. Suudi Arabistan’da insanların sıcaktan sokağa çıkamadığı saatlerde bizler güneşin alnında çalışıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için birçok bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. En temel haklarımız patronlar tarafından sömürülüyor. Bunca problem yetmezmiş gibi ücretlerimiz 4 aydır ödenmiyor.

Bizler artık bu kölelik koşullarını tersine çevirmek için bugün öğle saatlerinden itibaren iş bırakma eylemine başladık. Haklarımızı alana kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek.”