Suudi Arabistan, Türkiye yapımı dizileri kaldırıyor

Suudi Arabistan merkezli MBC kanalı, bünyesindeki 11 kanala talimat göndererek, Türkiye yapımı dizilerinin yayından kaldırılmasını istedi.

Suudi Arabistan, Türkiye yapımı dizileri kaldırıyor

Suudi Arabistan merkezli MBC kanalı, bünyesindeki 11 kanala talimat göndererek, Türkiye yapımı dizilerinin yayından kaldırılmasını istedi. Bu karardan etkilenen altı dizi olduğu bildirildi.

MBC, bünyesindeki tüm kanallara talimat göndererek ikinci bir emre kadar Türkiye yapımı dizilerini yayından kaldırmalarını istedi. Haberde ani olduğu belirtilen bu kararın arkasındaki nedenler henüz bilinmediği vurgulandı.

MBC Group Sözcüsü Mazen Hayek, The National’a yaptığı değerlendirmede, kararı doğruladı ancak bu kararın neden veya kim tarafında alındığına dair herhangi bir bilgi vermedi.

Hayek, “MBC de dahil olmak üzere birçok Arap ülkesinde Türk dizilerinin yayından kaldırılmasına yönelik bazı medya gruplarını ilgilendiren bir karar alındı” dedi.

The National haberinde, şu ana kadar aralarında Vatanım Sensin’in de olduğu altı dizinin bu karar kapsamında yayından kaldırıldığını ifade etti.

MBC Sözcüsü Hayek, alınan kararın kendileri için ‘daha kaliteli özel Arap dizileri yaratma’ fırsatı sunabileceğini vurguladı.