AKP’li adayın seçim ziyaretinde kan aktı: 5 ölü!

Urfa Suruç’ta AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında silahlı kavga çıktı. Kavgada ölenler ve yaralananlar olduğu belirtildi.

AKP’li adayın seçim ziyaretinde kan aktı: 5 ölü!

AKP MYK üyesi ve Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa’nın Suruç ilçesinde uzun namlulu silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaştı. Burada çıkan bıçaklı ve silahlı kavgada yaralananlar ve hayatını kaybedenler oldu.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, çarşı esnafının yoğun tepkisi üzerine AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı. Edinilen bilgilere göre; 5’i esnaf 2’si de saldıran gruptan toplam 7 kişi yaralandı.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olanların olduğu bildirildi.

5 KİŞİ ÖLDÜ

Olayda 4 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı. AKP Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız,  “Partimizden yaralılar var ancak milletvekilimizde herhangi bir şey yok.” dedi.

HDP’den yapılan açıklamada ise ölenlerin sayısının 3’ü esnaflardan olmak üzere 5 kişi olduğu kaydedildi.

CHP SURUÇ İLÇE BAŞKANI: BABA-OĞUL HASTANEDE KATLEDİLDİ

CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören medyablok’a anlattı. Gören, “AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yılmaz ve kardeşleri bir esnafın tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba oğlu da orada katledildi” dedi.

“PAÇAVRALARI KALDIR” DEDİ, KAVGA BAŞLADI

Artı Gerçek’te yer alan iddialara göre ise Yıldız yanında kalabalık bir grupla esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada, bir esnaf “Bizim dükkana gelmeyin. Bizden size oy çıkmaz” diyerek tepki gösterdi. Bu tepki üzerine Yıldız’ın yanında bulunanların araya girmesi ile tartışma başladı.

İddiaya göre Yıldız’ın yanında bulunanlar Celal Şenyaşar isimli esnafın dükkanındaki ‘yeşil sarı kırmızı’ renkli ürünleri göstererek, “Sen o zaman bu bez parçalarını ve paçavraları kaldır” deyince tartışma kavgaya dönüştü. Olay sırasında Yıldız’ın yanındakiler Celal Şenyaşar’ı bıçakla yaraladı. Yıldız ve yanındakiler olay yerinden ayrılırken Şenyaşar ailesinden olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. İddiaya göre İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi bu sırada hayatını kaybetti, her iki gruptan 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının hastaneye giderek Şenyaşar ailesinden yaralı iki kişiyi öldürdüğü iddia edildi. Yaşamını yitirenlerden birinin DBP ilçe yöneticisi Esvet Şenyaşar’ın oğlu olduğu öğrenildi.