Yeni Şafak manşetten duyurdu: ÖSO'ya 'hazır olun' talimatı

İdlib'de cihatçılara yönelik operasyon öncesi Yeni Şafak gazetesi AKP'nin ÖSO'ya "Hazır olun" talimatı verdiğini öne sürdü.

Yeni Şafak manşetten duyurdu: ÖSO'ya 'hazır olun' talimatı

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki İdlib’e yönelik operasyonun artık eli kulağında iken, iktidarın yayın organlarından Yeni Şafak gazetesi, AKP’nin ‘ÖSO’ya hazır olun’ talimatı gönderdiğini öne sürdü.

Gazetenin Suriye’deki cihatçı çetelerle ilişkisini gizlemeyen muhabiri Yılmaz Bilgen’in imzasıyla manşetten yayınlanan haberinde Türkiye’nin, İdlib’deki ÖSO mensubu militanlara “hazır olun” dediği ileri sürüldü.

Haberde “Esed ve Rusya’nın İdlib’e yönelik bombardımanı sürerken, TSK’dan Afrin, Azez, Cerablus, El Bab ve Çobanbey hattındaki ÖSO birliklerine, ‘askeri sevkiyata hazır olun’ talimatı gitti. Suriye sınırındaki tank ve zırhlı sayısı da 2 katına çıkarıldı. Türkiye, Esed’in çıkarları için İdlib’de sivillerin katledilmesine seyirci kalmayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı bölgeleri ve İdlib hattındaki Türk askeri sayısının 30 bini geçtiği belirtilen haberde  “ÖSO’ya gönderilen talimatta asker sayıları, silah ve mühimmat miktarlarını rapor olarak sunmaları ve askeri sevkiyata hazır olmaları istendi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde oluşturulan Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO savaşçısı bulunuyor. Bunların 10 bini bölgede bekletilirken, 20 bini ise İdlib’e nakledilecek” denildi.

İdlib’e yönelik olası operasyona Suriye ordusunun yanısıra müttefiklerinin de katılması beklenirken, Yeni Şafak‘ın provokatif haberinde AKP’nin ÖSO’culara kime karşı “hazır olun” talimatı verdiği merak konusu.