Suriye-İsrail sınırında askeri hareketlilik: İsrail uçağı düşürüldü

Suriye'den yapılan resmi açıklamada, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğü ve İsrail'in Suriye'deki bir askeri üsse taarruza geçmesi nedeniyle uçakların vurulduğu belirtildi.

Suriye-İsrail sınırında askeri hareketlilik: İsrail uçağı düşürüldü

Suriye-İsrail sınırında uzun süredir devam eden gerginlik, bu sabah saatlerinde bir kez daha çatışmaya dönüştü.

İsrail ordusu, Suriye’de İran’a ait bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu. Daha sonra Suriye tarafından fırlatılan füzenin bir İsrail F-16’sını düşürdüğü açıklandı. İsrailli pilotlar, düşen uçaktan yaralı olarak kurtuldu.

Suriye’den yapılan resmi açıklamada, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğü ve İsrail’in Suriye’deki bir askeri üsse taarruza geçmesi nedeniyle uçakların vurulduğu belirtildi.

İsrail medyası, Suriye tarafından fırlatılan füzelerin ülkenin kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtığını bildiriyor.

“Tüm harekatlara hazırız”

Düşen uçaktaki pilotların uçaktan atlayarak İsrail topraklarına indiği ve hastaneye nakledildiği, birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Açıklamada, “İran saldırısını ve Suriye’nin verdiği karşılığı İsrail’in egemenliğinin şiddetli bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail ordusu olayları izliyor, değerlendirme ve zorunluluklara göre tüm harekatlara hazır” denildi.

Şam’da patlama sesleri duyuldu

Bu olaydan birkaç saat sonra Suriye devlet televizyonu, başkent Şam’da patlama sesleri duyulduğunu ve şehirde sirenlerin çaldığını aktardı. Bazı kaynaklar İsrail savaş uçaklarının Şam yakınlarına saldırı düzenlediğini iddia etti.