Suriye Dışişleri: 'Silahsız bölge' mutabakatından memnunuz

Suriye Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmadan 'memnuniyet' duyulduğu belirtilirken, tüm Suriye topraklarının kurtarılmasına kadar terörle savaşın devam edeceği mesajı verildi.

Suriye Dışişleri: 'Silahsız bölge' mutabakatından memnunuz

Putin-Erdoğan zirvesinden İdlib’de ‘silahsız bölge kurulması’ anlaşmasının çıkmasının ardından Suriye hükümetinden ilk tepki geldi.

Sputnik Türkçe‘nin aktardığına göre, Suriye devlet ajansı ve televizyonuna konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, dün Soçi’deki zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan İdlib’de silahsız bölge mutabakatını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Ancak Esad yönetiminin Suriye’nin tamamında yeniden kontrolü sağlama hedefine uygun konuşan Dışişleri yetkilisi, ”Suriye toprağının son karışı kurtarılana dek terörle savaşımızı devam ettireceğiz” dedi.

İdlib anlaşması için ”Suriye ile Rusya arasındaki yoğun görüşmelerin sonucu” ifadesini kullanan yetkili, şunları söyledi:

”Hükümet, Suriye toprağının son karışı ister askeri operasyonlarla isterse yerel uzlaşmalarla kurtarılana dek teröre karşı savaşını kararlılıkla sürdüreceğini teyit eder.”