Süper Lig'de yeni sezonun adı 'Lefter Küçükandonyadis' oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun Lefter Küçükandonyadis Sezonu olarak oynanmasını kararlaştırdı.

Süper Lig'de yeni sezonun adı 'Lefter Küçükandonyadis' oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Spor Toto Süper Lig’in 2018-2019 sezonuna Lefter Küçükandonyadis’in isminin verilmesini kararlaştırdı.

TFF Yönetim Kurulu, Riva’da yaptığı toplantıda Süper Lig’de 2018-2019 sezonunun Lefter Küçükandonyadis Sezonu olarak oynanmasını kararlaştırdı. TFF’nin internet sitesinden duyurulan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva’da bugün yaptığı toplantıda Spor Toto Süper Lig’de 2018-2019 sezonunun Lefter Küçükandonyadis Sezonu olarak oynanmasını kararlaştırdı.

A Milli Takım ve Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden ‘Futbolun Ordinaryüsü’ Lefter Küçükandonyadis, Türk futboluna yaptığı unutulmaz katkılarla tüm sporseverlerin sevgi ve saygısını kazandı.

Spor Toto Süper Lig, önceki yıllarda Süleyman Seba, Hasan Doğan, Turgay Şeren ve İlhan Cavcav gibi futbolun unutulmaz isimleri anısına oynanmıştı. ”

LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS KİMDİR?

22 Aralaık 1925’te İstanbul Büyükada’da dünyaya gelen Lefter Küçükandonyadis, forvet mevkinde forma giymiş Rum asıllı Türkiyeli futbolcu ve teknik direktördür. Doğum adı Rumcada özgür anlamına gelen Elefterios (Yunan alfabesi ile: Ελευθέριος) olan futbolcu, kısaca Lefter olarak anılmaktadır. Aynı zamanda ordinaryüs lakabıyla da tanınmaktadır.

Türkiye futbolunun en popüler futbolcularından biri olarak yıllarca alkışlanan Lefter, Fenerbahçe marşında da adı geçen sembol oyunculardandır. Fenerbahçe ile İstanbul Profesyonel Ligi’nde 2, Türkiye Şampiyonası’nda 3 kere şampiyonluk yaşadı. 13 Ocak 2012 tarihinde, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 86 yaşında ağır zatürreye bağlı kalp yetmezliğinden vefat etmiştir.