Starbucks sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen müşterileri gözaltına aldırdı

Mağaza yönetimi polis çağırarak, müşterilerini 'özel mülke izinsiz girme' suçlamasıyla gözaltına aldırdı

Starbucks sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen müşterileri gözaltına aldırdı

Kahve zinciri Starbucks, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyahi müşterisini polis çağırarak gözaltına aldırdı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, geçen hafta ABD’nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde yaşanan olayda iki siyahi müşteri Starbucks’a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başladı, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü “ya sipariş verin ya da dışarı çıkın” uyarısında bulundu.

Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırarak, müşterilerini ‘özel mülke izinsiz girme’ suçlamasıyla gözaltına aldırdı.

İki arkadaşın mağazaya girmesinden 15 dakika sonra Starbucks’a giren bekledikleri kişi de ikilinin gözaltına alınmasına tanık oldu.

Olay mağazadaki bir müşteri tarafından kameraya çekilirken müşterilerin “Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar bir şey yapmadı” dediği duyuluyor.

Videonun sosyal medyada milyonlarca kez izlenmesinin ardından Pazar günü konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Starbucks CEO’su Kevin Johnson, videoyu izlerken zorlandığını, yapılanların yanlış olduğunu söyledi:

“Durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Müşterilerin çektiği videoyu izlemek çok zor ve buradaki eylemler Starbucks görevleri ve değerleri ile uyuşmuyor.