Sosyalist Liseliler karne verdi: Bu düzen 'SINIF'tan geçemez!

Sosyalist Liseliler, AKP'nin gerici dönüşümü hızlandırdığı 2017-2018 eğitim-öğretim yılının karnesini verdi...

Sosyalist Liseliler karne verdi: Bu düzen 'SINIF'tan geçemez!

Eğitimde gerici ve piyasacı dönüşüme karşı ülkenin her yerindeki okullarda örgütlenme mücadelesi veren Sosyalist Liseliler, bitmesine günler kalan 2017-2018 eğitim-öğretim yılını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, geride bırakılan eğitim-öğretim yılında gericiliğin meşruluk zemini yaratmaya çalıştığını belirtilirken, 24 Haziran seçimleri öncesi oluşan tabloda da halka “sağcılardan sağcı beğen” dayatmasında bulunulduğuna dikkat çekildi.

Düzen siyasetinin farklı maskeler ile halkın önüne çıkıp emekçi halka hoş görünmeye çalıştığını belirten Sosyalist Liseliler, “Bizler düzenin maskelerini düşürmeye bağımsız, sosyalist bir Türkiye mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamada bir ‘karne’ paylaşan Sosyalist Liseliler, “Bu düzen ‘SINIF’tan geçemez’ dedi.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şöyle:

“Bu düzen sınıftan geçemez!

2017-2018 eğitim-öğretim yılı gerek liselerde gerekse Türkiye sathından siyasal atmosferin sağa kaydığı, gericiliğin meşruluk zemini yaratmaya çalıştığı bir yıl oldu.

Liseler öznelinde tacizci hademelerin, işbirlikçi hocaların, gerici müdürlerin; faşist örgütlerin okulların içerisine sokulduğu, müfredatın bilimsellikten uzaklaştırıldığı bir yıl oldu.

Hem liselere geçiş sınavlarında hem de üniversitelere geçiş sınavlarında yapılan değişikliklerle gençliğin geleceksizlikle yüz yüze bırakıldığı bir yıl oldu.

Bütün bu tablo yetmezmiş gibi 24 Haziran seçimleri ile halkın önüne “sağcıdan sağcı beğen” denilerek korsan bir seçim konuldu.

Böyle gelmiş, böyle gitmez!

Bütün baskılara, hukuksuzluklara rağmen bütün bir sene boyunca liselerde aydınlanma, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesi veren bizler bu memleketi ne takkeli hocalara, ne de işbirlikçilere bırakmayız!

24 Haziran korsan seçimleri ile düzen farklı maskeler altından emekçi halka sırıtırken, bizler düzenin maskelerini düşürmeye bağımsız, sosyalist bir Türkiye mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz.

Biliyoruz ki; liselerde bilimselliğin önüne taş koyanlar sınıftan geçemez!

Gençliği geleceksizliğe mahkum edenler sınıftan geçemez!
Seçimler vesilesiyle sömürüyü gözardı etmeye kalkışanlar sınıftan geçemez!
Sosyalizm mücadelesini yükselten, “SINIF”tan geçenlere selam olsun !

Sosyalist Liseliler