Sosyalist Liseliler'in 14. sayısı çıktı: Meşaleleri yaktık, karanlığın üzerine yürüyoruz!

Sosyalist Liseliler dergisinin 14. sayısı "Düzenin karanlığına karşı: Meşaleleri yaktık, karanlığın üzerine yürüyoruz!"  başlığı ile çıktı.

Sosyalist Liseliler'in 14. sayısı çıktı: Meşaleleri yaktık, karanlığın üzerine yürüyoruz!

Sosyalist Liseliler dergisinin 14. sayısı “Düzenin karanlığına karşı: Meşaleleri yaktık, karanlığın üzerine yürüyoruz!”  başlığı ile çıktı.

Liselerde karanlığa, gericiliğe, faşizme geçit vermeyen Sosyalist Liseliler, bu ay da dergilerini alanlarda, sınıflarda, okullarda genç okurlarıyla buluşturacak.

14.sayının içeriği şu şekilde:

  • Memleket bölümünde, ülkede yaşanan sorunlardan ve ekonomik krizden bahseden bir yazı kaleme alınmış.
  • Eğitim başlığında, eğitimde piyasacılaşma ve ücretsiz eğitim adı altında öğrencilerin ve ailelerin eğitime harcadığı yüklü miktarlardan bahsedilmiş.
  • Kızıl-Kara sayfalarında, sosyalizmde insanların yaşamı ve kapitalizme insanların yaşayamaması karşılaştırılmış.
  • Meslek Liseliler bölümünde, ülkemizde yaşanan ekonomik krizin emekçi sınıfa yaptığı baskıyı ve tam bu zamanlarda gerçekleşen Sınıf Tavrı Kurultayı’nın önemli bir kıvılcım olacağını belirten bir yazı yazılmış.
  • Sorularla Sosyalizm kısmında, herkesin kafasını kurcalayan, git gide daha fazla sorulmaya başlanan sorular yanıtlanmış.
  • Sizden Gelenler’ de, Sovyetlerde yaşanan olayların bir kısmının detylıca ele alındığı bir yazıya yer verilmiş.
  • Kültür-Sanat kısmında, SSCB’ de sporun nasıl olduğunun bahsedildiği bir metin ile karşılaşıyoruz.

Aşağıdaki bağlantılara mesaj atarak, Sosyalist Liseliler dergisi hakkında bilgi alabilir ve dergiye ulaşmak için temasa geçebilirsiniz.

İnstagram

Facebook

Twitter