Sosyalist Liseliler'in 10. sayısı alanlarda: Sosyalizm Kazanacak!

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler'in 10. sayısı “Sosyalizm Kazanacak!” başlığıyla çıktı.

Sosyalist Liseliler'in 10. sayısı alanlarda: Sosyalizm Kazanacak!

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler’in 10. sayısı “Sosyalizm Kazanacak!” başlığıyla çıktı.

Liselerde ‘karanlıkları aydınlatma’ şiarıyla mücadele veren Sosyalist Liseliler tarafından çıkarılan derginin bu ayki başlığı “Sosyalizm Kazanacak” oldu. Liseli gençliğin yegane dergisi olan Sosyalist Liseliler, bu ay da alanlarda ve sınıflarda yerini alacak.

Okumuş insanın emekçi halka karşı sorumluluğunun bilincinde olan liseli gençlik, ülkemizi sürüklendiği karanlıktan çıkarmak, eşit ve özgür bir geleceği kurmak adına verdiği mücadeleyi yükseltmeye devam ediyor. Sosyalist Liseliler, okullarımızı gerici tarikatlara, tecavüzcü vakıflara terk etmeyi reddederek, liselerde yükselmesi gereken sesin sosyalizm olduğunu söylüyor.

Derginin içeriği ise şöyle;

Memleket sayfasında anti-emperyalist kesilen AKP’nin emperyalizmle işbirliği gözler önüne serilmiş. Bu topraklarda anti-emperyalist, bağımsız bir ülkenin ancak ve ancak yeni bir cumhuriyetin, sosyalist cumhuriyetin kurulmasıyla var olabileceği açıklanmıştır.

Derginin Eğitim sayfasında ise bu ay Köy Enstitüleri var. Yazıda Köy Enstitüleri’yle ne amaçlandığı, işlevleri ve topluma katkıları incelenmiş.

Kızıl-Kara bölümünde, kapitalizmde ulaşım–sosyalizmde ulaşım karşılaştırması yapılmakta, kapitalizmde kar merkezli bir ulaşım politikası güdülürken, sosyalizmde ise toplumun yararına göre şekillenen bir ulaşım sistemi mevcut.

Meslek Lisesi sayfasında, ISOV Yapı Meslek Lisesi öğrencisi ile meslek liselerinin sorunları ve bu sorunların çözümü hakkında bir röportaj var. Meslek lisesi öğrencisi şöyle bitiriyor: “İnsanlığa bir değer kazandırmak istiyorsak, nerede ve ne koşulda olursak olalım, insanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için mücadele etmemiz gerekiyor.”

Kültür-Sanat bölümünde ise “Türk sinemasına günümüzden bakış” yazısı mevcut. Yazıda Zeynep K. halkın sanatçısı Yılmaz Güney’lerden yozlaşmışlığı sembolize eden Revep İvedik’lere uzanan sinema sektörünü inceliyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/28/genclerden-geleceksizlige-karsi-cagri-ulkeye-umut-olmaya-cagiriyoruz/

Sorularla Sosyalizm bölümünde ise sosyalizme ve sosyalistlere dair sık sorulan sorulara cevaplar verilerek, sosyalizm hakkında daha fazla bilgi edinmenin kapısı aralanmaktadır.

Sosyalizm Kazanacak diyerek okulların esas sahibinin kim olduğunu mücadeleleriyle gösterecek olan Sosyalist Liseliler, dergilerini alanlarda ve sınıflarda sıra arkadaşlarıyla buluşturmaya, aydınlanma mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini belirtti.

Aşağıdaki linklere mesaj atarak, Sosyalist Liseliler Dergisi hakkında bilgi alabilir ve dergiye ulaşmak için temasa geçebilirsiniz.

https://www.facebook.com/sosyalistliseliler/
https://twitter.com/SosyalistLise
https://www.instagram.com/sosyalistlise/