Sosyalist Liseliler'den Ülkü Ocakları açıklaması

Sosyalist Liseliler, liselerde Ülkü Ocakları'na faaliyet izni verilmesine tepki gösterdi.

Sosyalist Liseliler'den Ülkü Ocakları açıklaması

Sosyalist Liseliler, liselerde Ülkü Ocakları’na faaliyet izni verilmesine tepki gösterdi.

MHP’nin AKP ile ‘Cumhur İttifakı’ anlaşmasının somut yansımalarının görüldüğü bir yerlerden biri de liseler oldu. MEB, MHP’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları’nın faaliyetini tüm liselerde destekleme kararı verdi.

Bu kararın ardından Sosyalist Liseliler “Liselere yönelik müdahale son bulmalıdır” başlıklı bir açıklama yayımladı. Açıklamada AKP’nin dindar ve kindar bir nesıl yetiştirmek için adımlarını hızlandırdığı vurgulandı.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şu şekilde:

Liselere yönelik müdahale son bulmalıdır!

AKP iktidarıyla birlikte eğitim sistemine ve liselere yönelik saldırıların hız kazandığı gözle görünür bir gerçek. Gerici derneklerin okullarda yer edinmesi, eğitimin bilimsellikten ve laiklikten tamamen koparılması, gençliğin cemaatlerin ve tarikatların eline bırakılması bu saldırıya verilebilecek örneklerden birkaçı. Ağaç yaşken eğilir mantığıyla hareket eden AKP, dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek için adımlarını hızlandırıyor.

Bütün bu gerici dönüşümler yetmezmiş gibi, şimdide uyuşturucuyla mücadele adı altında Ülkü Ocakları liselere yasal olarak sokulmaya çalışılmaktadır. Bu girişimin altındaki nedenler iyi görülmelidir. Gericilik ve milliyetçilik kolkola ilerlemekte ve gençliği teslim almaya çalışmaktadır. Basit bir kampanya olarak göremeyeceğimiz bu girişim, dindar ve kindar bir nesil yetiştirilmesi, gençliğin emekçi halkın kavgasından uzaklaştırılması amacı taşımaktadır.

Sosyalistlerin her girişiminde karşı karşıya kaldığı “siyaset yasağı” ne hikmettir ki, AGD, Ülkü Ocakları gibi örgütlenmeler için geçerli değildir.

Soruyoruz!

Bilimsel, laik ve parasız eğitim talebini kim yükseltmektedir?

Toplumun çıkarını kim gözetmektedir?

Ülkemizin emperyalizme peşkeş çekilmesine, fabrikalarımızın özelleştirilmesine kim karşı çıkmaktadır?

Yanıt bellidir. Sosyalistler memleketin olduğu gibi, liselerin de yüz akıdır! Gençliğin karanlığa, seçeneksizliğe itilmesi girişimi boşa çıkacaktır. Liselere yönelik müdahale son bulmalıdır!

Sosyalist Liseliler

http://gazetemanifesto.com/2018/03/08/liselerde-ulku-ocagi-faaliyetine-izin-verildi/