Sosyalist Liseliler: Tacizci öğretmen derhal görevden alınmalıdır

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde bir öğrencinin coğrafya öğretmeni tarafından tacize uğradığı ortaya çıkmış ve bu duruma sessiz kalan okul yönetimi ile öğretmen hakkında tacize uğrayan öğrenci tarafından dava açılmıştı.

Sosyalist Liseliler: Tacizci öğretmen derhal görevden alınmalıdır

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin coğrafya öğretmeni tarafından tacize uğradığı ortaya çıkmış ve bu duruma sessiz kalan okul yönetimi ile öğretmen hakkında tacize uğrayan öğrenci tarafından dava açılmıştı.

Sosyalist Liseliler, lisedeki taciz skandalına yönelik bir açıklama yayımladı. “Öğrencileri kendi karanlık ve çürümüş düzeninize hapsedemezsiniz- sindiremezsiniz!” denilen açıklamada tacizci öğretmenin derhal görevden alınması gerektiği vurgulandı.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şöyle:

“Tacizci öğretmen derhal görevinden alınmalıdır!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinde görev yapan coğrafya öğretmeninin öğrencilerini taciz ettiği gündemi ortaya çıktı.

Tacize uğrayan öğrenci, coğrafya öğretmenine ve bu duruma sessiz kalan okul yönetimine karşı “çocuğa karşı cinsel istismar”, “basit tehdit” davalarını açtı. Tacizci öğretmenin hala Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinde görevine devam etmesiyle birlikte, tacize uğrayan E. okulda başka kız arkadaslarına da taciz edildiğini fakat tacizci öğretmenle aynı okulda olmalarından dolayı şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Öğrencileri kendi karanlık ve çürümüş düzeninize hapsedemezsiniz- sindiremezsiniz!

AKP eliyle gelinen son noktada, eğitimde yapılan gerici dönüşümler kapsamında, ilericilikten, aydınlanmadan yana olan eğitimciler tasviye edilmiş, yerleri tarikatçılarla, cemaatçi hocalarla doldurulmaya çalışılmıştır. Gerici, tacizci hocaların okullarımıza girmesine izin vermeyeceğiz!

Dün Ensar Vakfı ile protokoller imzalayıp, TÜGVA-TÜRGEV gibi vakıfların okullarımızda çalışma yapmasına izin verenler; hatta bununla kalmayıp gericiliği ilmek ilmek sınıflarımıza, müfredatımıza yerleştirenler bu meselenin asıl failleridir.

Bizler bu ülkenin yarınları olarak başta tacizci öğretmen olmak üzere bizleri tehlikede hissettiren tüm gerici hocaları okullarımızda istemiyoruz.

Tacizci öğretmen derhal görevinden alınmalıdır!”