Sosyalist Liseliler: Gericiliğin karşısına kızlı erkekli dikileceğiz!

Sosyalist Liseliler, liselerdeki gerici uygulamalara ve dinci vakıfların gerici fetvalarına karşı bir açıklama yaptı.

Sosyalist Liseliler: Gericiliğin karşısına kızlı erkekli dikileceğiz!

Sosyalist Liseliler, liselerdeki gerici uygulamalara ve dinci vakıfların gerici fetvalarına karşı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, liselilerin çağdışı safsataları kabul etmeyeceği belirtilirken, “gericiliğin karşısına kızlı erkekli dikileceğiz” dendi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Çağdışı safsatalara karnımız tok!

Dinci vakıfların fetvalarına karşı, harem selamlık olmayacak, gericiliğin karşısına kızlı erkekli dikileceğiz!

AKP’nin İslamcı ideolojiyi toplumsal yaşamda hakim kılmak, geleceği teslim almak adına, eğitime ve gençliğe müdahaleleri devam ediyor. Önce gerici-tecavüzcü vakıflara okullarımızda alan açan, ders vermekten etkinlik düzenlemeye, okul dışı faaliyetlere kadar birçok yetki tanıyan MEB protokolünü imzalamışlardı, şimdi de bu vakıfların telkinleriyle gençliği karanlık zihniyetlerine ortak etmeye çalışıyorlar.

MEB protokolü kapsamında okullara yerleştirilen, Bilal Erdoğan’ın da kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın dergisinde yer alan ve gençliğe sözde ‘rehberlik etmeye’ çalışan yazı, karşı karşıya olduğumuz zihniyetin ne derece çağ dışı ve sapkın olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/01/sosyalist-liselilerin-10-sayisi-alanlarda-sosyalizm-kazanacak/

Söz konusu dergide bulunan “Karşı Cins Rehberi” adlı yazıda kadınların ve erkeklerin birbiriyle konuşmaması, tokalaşmaması, aynı ortamda dahi bulunmaktan kaçınması telkin edilmekte, tüm bunların ‘zinaya’ yol açacağı söylenmektedir. ‘Okullarda kızlı erkekli ortamlardan uzak durun, karşı cinsi yok sayın’ gibi safsatalarla karma eğitime son verilmesi için zemin hazırladıkları da aşikardır.

Sosyalist Liseliler olarak okullarımıza bu karanlık zihniyet tarafından müdahale edilmesine karşı çıkıyoruz. Harem selamlık uygulamalara, kız ve erkek öğrencilerin ayırılması çabalarına asla izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.

İnsanlığın ilerici birikimine, aydınlanmaya, bilime düşman İslamcı gericilikle bir hesabımız,

Gençliği bu türden sapkınlıklara, karanlığa mahkum etmeye çalışan AKP’yle kavgamız var!

Dinci tarikatlarla, tecavüzcü vakıflarla, her türden gerici yapılanmalarla başta okullarımızda olmak üzere her alanda mücadele edecek, karanlığın karşısına kızlı erkekli dikileceğiz!

Sosyalist Liseliler”