Sosyal medya fenomeni 'Seda Tripkolic' tutuklandı

Dolandırıcılık soruşturmasında gözaltına alınan 9 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Sosyal medyada "Seda Tripkolic" olarak tanınan Seda Sular'ın da arasında bulunduğu şüpheliler tutuklandı.

Sosyal medya fenomeni 'Seda Tripkolic' tutuklandı

Telefon dolandırıcılığı yapan bir çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve sosyal medyada “Seda Tripkolic” olarak tanınan, şarkıcı Seda Sular’ın da arasında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiği ya da kimliklerinin soygunda kullanıldığını söylemek suretiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlattı.

İstanbul ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Seda Sular’ın da arasında bulunduğu 9 şüpheli, bugün İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca sorguları yapılan 9 şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin “Kendisini kamu görevlisi olarak veya banka, sigorta kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.