Soma için adalet: En büyük işçi katliamında karar günü

Türkiye tarihinin en çok sayıda işçinin kaybına yol açan Soma İşçi Katliamı'na ilişkin davada bugün kararın verilmesi bekleniyor.

Soma için adalet: En büyük işçi katliamında karar günü

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden katliamı davasında kararın bugün açıklanması bekleniyor.

9 Temmuz’da açıklanması beklenen karar, bir üye hakimin rahatsızlığı öne sürülerek 11 Temmuz Çarşamba gününe ertelenmişti. Duruma tepki gösteren işçi aileler ise duruşma salonunu terk etmeyerek adalet nöbeti başlatmıştı.

Adalet nöbetinin ikinci gününde Soma aileleri bugün görülecek olan karar duruşmasına çağrı yaptı.

“Bizim çocuklar kaza kaza cenneti buldular mı bilmiyorum ama biz adaleti bulamadık”
Karar sonrası Hakimler Savcılar Kurulu’na yürüyecek olan, katliamda yaşamını yitiren işçilerden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak, davaya sahip çıkılması çağrısını yinelerken “Bizim çocuklar kaza kaza cenneti buldular mı bilmiyorum ama biz adaleti bulamadık” dedi.

“ADALETİ SÖKE SÖKE YERİNE GETİRECEĞİZ”

Gülsüm Çolak mahkeme üyesi Tuğşad Buğra Kıyak’ın rahatsızlığının gerçekçi olmadığını belirterek, “Tuğşad biz aileler ile saklambaç oynuyor. Niçin bu üye hakimin hastalığını dile getirdiler. Bitme aşamasında karar günü bizim 301’in canını aldılar aileler ile dalga mı geçiyorlar? Biz sonuna kadar bekleyeceğiz. Bu adaleti söke söke yerine getireceğiz” diye konuştu.

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL: DAVANIN UZAMASI İÇİN İNANILMAZ GAYRET GÖSTERİLDİ

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Soma davasına ilişkin olarak, “Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi. Soma’daki 301 şehidimiz için, aileleri için, adalet için herkesi yarın, ailelerle yan yana durmaya çağırıyoruz. Bu davadaki karar, kardeşini, evladını, babasını, ağabeyini, eşini yitiren aileler için çok önemli. Sorumluların cezalandırılacağı bir karar çıkması için yarın duruşma salonunda olacağız” dedi.

Özel, davanın ertelenmesinin ardından ailelerin başlattığı oturma eylemine ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Duruşma sürürken mahkeme başkanına müdahale edildi. Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi. Bu manipülasyonların hepsini gördü bu aileler. O nedenle karar duruşmasının ertelenmesine tepki gösterilmesi normal. Buradaki oturma eylemi, herhangi bir protesto eyleminden farklı görülmesi gerekiyor. Buradaki anneler, uzak köylerden geliyor. Bir anne bana şunu dedi: ‘İnşallah bugün oğlumun hakkını alıp dönerim dedim. Bu akşam o eşiğe nasıl geri giderim’. Buradaki ailelerin duygularını anlamak gerekiyor.”