Sınıf Tavrı'ndan haftalardır gece gündüz direnen Gülsan işçilerine destek ziyareti

Beylikdüzü'nde üretimi durdurup fabrikayı kapatan Gülsan fabrikasında haklarını isteyen işçiler yaklaşık 3 haftadır nöbet tutuyor. Bugün işçileri destek ziyaret eden Sınıf Tavrı üyeleri, mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Sınıf Tavrı'ndan haftalardır gece gündüz direnen Gülsan işçilerine destek ziyareti

İstanbul Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren Gülsan Profil Boru ve Cam İşleme Sanayi AŞ, 23 Ekim’de hiç bir gerekçe göstermeden üretimi durdurup 213 işçiyi işten çıkardı. 1,5 aylık maaş alacakları ile birlikte kıdem ve ihbar tazminatlarını da alamayan işçiler, makinelerin kaçırılmaması için fabrikanın kapısı önünde nöbet tutuyor.

İşçilerin haklarını almak için gece gündüz sürdürdükleri eylemine bugün Sınıf Tavrı destek ziyaretinde bulundu. Üretim durdurulmadan önce de çalışma koşullarının hayli bozuk olduğu firmadan sorgusuz sualsiz kapı dışarı edilen işçiler, yaşadıkları süreci Sınıf Tavrı Avukatı Erkan Kılıç’a anlattı.

Sınıf Tavrı’ndan yapılan açıklamada da ücretlerini ve haklarını alamadan işten atılan 213 Gülsan işçisinin tüm haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceği belirtilirken, işçilerin meşru mücadelesini büyüterek destekleyecekleri vurgulandı.