Seçim hesapları sizin olsun!

Sosyalistler insanın, emeğin, doğanın ve aklın değerlerini temsil edecekler! Betoncuların, ihalecilerin, müteahhitçilerin, rantçıların canı cehenneme!..

Yerel seçimler yaklaşırken, seçim hesapları deyim yerindeyse hortladı yine. Maharet varmış gibi, AKP ve MHP arasındaki yerel seçimlerde ittifakın bozulması sonrası, herkes hesap yapıp duruyor. Oy oranlarını topluyor, bölüyor, çarpıyor, kim kiminle kazanır, kim kiminle olmazsa diye masa başı elde kalem dört işlemin dibine vuruyor.

Bugün köşe yazarlığı ve habercilik bile bunun üzerine oturmuş durumda. Ya derin kulis bilgileri üzerinden komploculuk ya da aritmetik seçim hesapları üzerinden seçim tahminleri ve hesapları… Burjuva siyasetin veçhesi, bundan ibaret.

Çünkü dert aynı. Program, ideoloji, siyaset, kamu yararı ne gezer! Seçimi nasıl alırız dışında şu ana kadar ortaya konan tek bir şey yok. Okey masası mübarek! Yandaki hangi taşı atar, karşıdakiyle göz kaş işareti, ver taşı, al taşı!

Sanki yerel seçimlerde elde edilecek seçim kazanımları ile büyü bozulacak, ülkemizde büyük değişiklikler olacakmış havası vermezler mi bir de!

Rant, beton, ihale, müteahhit! Bütün belediyecilik ve yerel yönetimler bundan başka ne ki! Ortada paranın egemenliğinden başka ne var ki? İhaleleri kim verecek, ihaleleri kim alacak? Mesele bu!

Yerel seçimler, bugün Türkiye’de, sermaye düzeninde, ihale yarışından başka bir şey değildir! Bugün yerel seçimler, ihale ve rant yarışıdır, sermaye güçleri arasındaki rekabetin siyasi kılıf bulmuş halidir.

AKP, bir sermaye partisi. Rantla, inşaatla, müteahhitlerle kurmuş bir düzen! Bunu hizmet diye pazarlıyor! Bütün kentler, çirkin bir beton yığınına dönüşmüş, kentsel dönüşüm adıyla aç gözlü müteahhitlere hizmet ediyorlar. İstanbul 24 yıldır AKP’de. Trafik mi çözülmüş? Metro planlarına bakınız, ortada bir akıl var mıdır? Varsa yoksa metro ihalelerini kim aldı, kim alacak? Uzatmayalım, çıplak gerçek her gün sokağa çıktığımızda karşımızda duruyor.

CHP farklı mı? Memleketini seven Adalar’dan bir Kartal’a, Maltepe’ye baksın! Bu mudur sosyal demokrat belediyecilik: Beton belediyeciliği! AKP belediyeciliğinden ne farkı var! Ataşehir ve Beşiktaş belediye başkanlıkları hakkında dedikoduları yazmıyorum bile…

İzmir, Antalya, Samsun! Hiç farketmez! Düzen sermaye düzeni, paranın borusu ötüyor, rantın tekerliği dönüyor! Belediyecilik bugün sermayenin egemenliği ve haramilerin saltanatından başka bir şey değildir!

Farkları yok! İster AKP ister CHP ister MHP! Neyin tartışmasını yapıyoruz?

Kim kiminle ittifak yapar, kim kimi destekler, üç koyup, beş azalırsa, sandıkta sonuç ne olur?

Bu mudur?

Biz bu hesapların içinde değiliz. İnsana, emeğe, doğaya, akla düşmanlıkların karşısında yer alacağız!

Sosyalistler insanın, emeğin, doğanın ve aklın değerlerini temsil edecekler! Betoncuların, ihalecilerin, müteahhitçilerin, rantçıların canı cehenneme!

Bir de bunlar için hesap yapıp kalem oynatanlar yok mu? Yerelliklerde seçim totoları sizin olsun!

Biz insandan yanayız!