Şarkısı TRT'de yasaklanan Onur Akın'dan açıklama

Onur Akın, TRT'nin haklarında verdiği yasak kararına "Ben bu yaklaşımı protesto ediyorum. Sanatçının sesini kısmak isteyen devlet olamaz. " diyerek tepki gösterdi.

Şarkısı TRT'de yasaklanan Onur Akın'dan açıklama

Onur Akın, kendisinin de aralarında bulunduğu bir çok sanatçının şarkılarının TRT’nin repertuarlarından kaldırılmasına ilişkin açıklamada bulundu. Akın, “TRT bizim vergilerimizle yönetiliyor. Vergi toplarken ‘Sağcı-solcu’ diye ayırmıyor. Vergi ödediğimiz TRT’de yasaklıyız.” dedi.

Sözcü‘ye konuşan Onur Akın, “Eskiden haftada bir iki kez TRT’de program yapardım. Hatta yolda görenler ‘Siz TRT sanatçısı mısınız?’ derlerdi. Eskiden daha renkli ve eşit bir kanaldı. Son 5-6 yıldır ambargo koydular. Farklı düşünen sanatçıları yıllardır davet etmiyorlar. Bir süre önce TRT Müzik’te program yapan bir arkadaşım davet etti. Ona, ‘Beni çıkarmazlar’ dedim. Çok ısrar etti. Son dakikada iptal olduğunu söyledi. Ben bu yaklaşımı protesto ediyorum. Sanatçının sesini kısmak isteyen devlet olamaz. Ben 30 yıldır bu ülkede sanat yapıyorum. Ölene kadar da yapacağım…” ifadelerini kullandı.

İŞTE ONUR AKIN’IN TRT’DE YASAKLI ‘ARTVİN’DE BAHAR’ ADLI ŞARKISI

Oy nazına yandığım
Yıllardır sevdanı kuşandığım
Çoruh deyince sen gelirsin aklıma
Yokluğun fırtına olur sevinçlerimi kırar
Ülkem gibi ağlarım yâr
Seni görüşüm Artvin’de bahar
Kaçkarların tepesinde
Bir çınarın gölgesinde
İçilen rakı gibi gelirsin aklıma
Yokluğun fırtına olur sevinçlerimi kırar
Ülkem gibi ağlarım yâr
Seni görüşüm Artvin’de bahar

 

http://gazetemanifesto.com/2018/02/28/trtden-milyonlarca-dinlenen-sarkilara-yasak/