Sarıgül adaylığını böyle açıkladı: Hayatta en zor şey arkadan hançerlenmektir

Eski Şişli Belediye BaşkanıMustafa Sarıgül, Şişli Kent Konseyi’nin davetlisi olarak İstanbul Cevahir Otel’de düzenlenen bir toplantıya katıldı ve adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarıgül adaylığını böyle açıkladı: Hayatta en zor şey arkadan hançerlenmektir

Eski Şişli Belediye BaşkanıMustafa Sarıgül, Şişli Kent Konseyi’nin davetlisi olarak İstanbul Cevahir Otel’de düzenlenen bir toplantıya katıldı ve adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, Şişli Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu belirterek, yerel seçimlerde rekor bir oyla başkan olacağını iddia etti. Sarıgül’ün adı bir süredir Şişli’den değil Eyüp Sultan’dan aday olacağı yönünde geçiyordu.

Davette konuşan Sarıgül şunları söyledi:

“Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Çoğu gitti azı kaldı. Bazılarının da gitme vakti geldi. 48 aydır bütün çalışma arkadaşlarımdan, sivil toplum kuruluşlarından, mahalle muhtarlarımızdan, dernek başkanlarımızdan ricam, Kent Konseyi’nin gösterdiği bu duyarlılığı bütün arkadaşlarımızın göstermesini rica ediyorum. Tam 54 aydır neler çektiğimi bir ben bilirim bir de Allahım bilir. Hayatta en zor şey arkadan hançerlenmektir. Hayatta en zor şey vefasızlıktır. Hayatta en zor şey bir kahvenin 40 yıl hatırını saymamaktır. Belediyemizde yıllarca birlikte görev yaptığım mesai arkadaşlarıma, emekçi kardeşlerime sesleniyorum. Hiçbirinizin asla endişesi olmasın. Birlikte Şişli’yi yeni baştan marka yapacağız.”

Sarıgül konuşmasında, “Yeni Şişli için güzel bir yolculuğa çıkıyoruz. Yeni Şişli için heyecanlı, enerji dolu çıkıyoruz. Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Çoğu gitti azı kaldı. Bazılarının da gitme vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül , Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün de yeniden aday olacağını açıklamasıyla ilgili bir soruya yanıt verdi. Sarıgül, “Kendisine başarılar diliyorum. O takdir, Şişli halkının ve genel merkezindir. Ben, Şişli halkının en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Zaten meydanlar, o kararı en iyi şekilde söylüyor. Kararı ben ya da bir başka aday adayı veremez, onu tamamen Şişlili yurttaşlarım verir. Doğru karar vereceklerine, Şişli’nin ışığını yeniden yakacaklarına, yerel yönetimlerde Şişli modelinin tekrar şahlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

CHP’nin Şişli Belediye Başkan adayının kesin olarak ne zaman açıklanacağına dair bir soruya ise Sarıgül, “Muhtemelen Kasım ayının ortalarına doğru Türkiye’deki bütün adayların açıklanacağına inanıyorum. Adayların bir an önce açıklanması lazım. Adaylar bir an önce projelerini anlatsınlar, yurttaşlarımızla buluşsunlar. Artık İstanbul’un ilçeleri çok büyük. İlçeleri dolaşmak iki, üç aya sığmaz. Mümkün olan en kısa muhalefet partilerinin tamamı adaylarını açıklamalıdır” yanıtını verdi.