Sansürde sıra Netflix ve Youtube'da!

Netflix, Youtube gibi dijital alanda yayın yapan platformlara RTÜK’ün müdahale edebilmesine olanak tanıyan yasa meclise sunulduğu ortaya çıktı.

Sansürde sıra Netflix ve Youtube'da!

Geleneksel medya kuruluşları RTÜK’le ve çeşitli vergi cezalandırmalarıyla kendi belirlediği sınırlar içerisinde kalmaya zorlayan AKP, yeni hedefini belirledi: dijital yayıncılık.

Netflix, Youtube ve diğer dijital alanda yayın yapan platformlara RTÜK’ün müdahale edebilmesine olanak tanıyan yasa meclise sunulduğu ortaya çıktı.

TBMM’ye sevk edilen yeni torba yasanın 73. Maddesine göre internetten yayın yapan dijital kuruluşlar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimine giriyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi halinde internet üzerinden yayın yapmak isteyen lisanslı yayın kuruluşların yayınlarını yapabilmeleri için RTÜK’ten bir lisans almak zorunda kalacağı, lisans almayan ya da aldığı lisansı iptal edilen kuruluşların yayınlarının, sulh ceza hakimliği tarafından engellenebilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, uygulamanın ifade özgürlüğünü kısıtlamak için getirilmediğini iddia ederek, “İnternet kanallarını da RTÜK denetleyecek. Yapılan her düzenleme basın ve ifade hürriyetini sınırlamak için değil, ondan istifade ederek başka türlü suçları işleyen kişilerle ilgili. Yoksa ifade hürriyetini sınırlamak için değil” şeklinde konuştu.