Sanatçı Füsun Nalan ‘aydın gençler yetiştirilmesi için’ evini bağışladı

Akrep Nalan olarak tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın, tek evini Nesin Vakfı’na bağışladı...

Sanatçı Füsun Nalan ‘aydın gençler yetiştirilmesi için’ evini bağışladı

Akrep Nalan olarak tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın, tek evini Nesin Vakfı’na bağışladı.

Çocuğu olmadığı için nereye bağışlayacağı konusunda araştırma yapan ve aydın gençler yetiştirilmesinde en iyi çalışan kurum olarak gördüğü Nesin Vakfı’nda karar kılan Füsun Nalan “Evimde ölene kadar ben oturacağım, öldükten sonra da gönlüm rahat olacak. Yıllardır verdiğim emeğin karşılığı olan evim iyi değerlendirilecek diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Birgün’den Selda Balmumcu’nun haberine göre; Akrep Nalan, Nesin Vakfı ve Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret ederek öğrencilere pozitif bilimlerden sağlık hizmetlerine, tarımdan inşaat işçiliğine pek çok konuda yetkin olmasını sağlayan bir eğitim vererek vakfın, geçmişte aydın gençler yetiştiren Köy Enstitüleri’ne benzediğini dile getirdi.

Akrep Nalan “İnsanlar bir şeyler bırakmak istiyorlar ben de bir okul açsam diye düşündüm ama böyle bir servetim yok. Tek başına bireysel olarak bir şeyler yapmak çok zor ama bu konuda kurumsallaşmış, bu konuya gönül vermiş insanlar var ve onlara destek vermek önemli” diyerek düşüncelerini aktardı.

Nalan, “Dünya malı dünyada kalıyor. Bizden sonra gelecek kuşaklar iyi eğitim görürler, bu ülkeye faydalı bireyler olurlar, vatansever, Atatürkçü, aydın gençler olarak yetişirler. O gençlerin Nesin Vakfı’ndan yetişeceğine inanıyorum. İnandığım güzel çalışmalar yapan başka dernekler de var tabii ama ev bir tane olunca seçim yapmam gerekti hepsinin arasından araştırıp eledim ve Nesin Vakfı’nda karar kıldım” diye de ekledi.