'Sağlıkta devrim' AKP grup toplantısındaydı!

Kızı hasta olan bir babanın son çare olarak AKP grup toplantısına gelip Erdoğan'dan yardım istemesi, sağlık sisteminin iflasını bir kez daha ortaya koydu.

'Sağlıkta devrim' AKP grup toplantısındaydı!

Bir kamu hizmeti olarak ücretsiz ve nitelikli şekilde halka sunulması gereken sağlık hakkının siyasilerden aman dilenerek karşılanan bir ‘lütuf’ haline getirilmesinin acı bir örneği daha, bu kez AKP’nin grup toplantısında yaşandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında konuşurken kızı hasta olan bir babanın yardım çığlıkları duyuldu.

Salonun locasında Mehmet Veysi Abay adlı vatandaş, hidrosefali hastası kızı Semanur için feryat etti, “Kızımı yanlış ameliyat yapıp başını büyütüp bana verdiler. Ben de sana geldim usta. Beş dakika Allah için bu çocuğa sahip çık” dedi.

Erdoğan da, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a seslendi, “Ahmet Bey balkondan aşağı gelsin de görüş” dedi. Erdoğan’ın talimatının ardından Bakan Demircan, o aile için devreye girdi. Çocuğunun yanlış tedaviden dolayı rahatsızlığını dile getiren baba Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüştü. Aile daha sonra gerekli tetkiklerin yapılması için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti.