Sağlık Bakanı'ndan hastane yangınına ilişkin açıklama

Demircan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili "Endişe verici ve düşündürücü" ifadesini kullandı ve başlatılan soruşturmalar neticesinde gerekenin yapılacağını söyledi

Sağlık Bakanı'ndan hastane yangınına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çıkan yangınla ilgili “Endişe verici ve düşündürücü” ifadesini kullandı ve başlatılan soruşturmalar neticesinde gerekenin yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşaat halindeki binasında çıkan yangınla ilgili konuştu.

“Yüreğimiz hopladı, endişeye kapıldık” diyen Demircan, tüm sağlık görevlilerinin, vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle hastalaların kısa sürede tahliye edildiğini söyledi.

Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten ve “Binada böyle bir yangının çıkması endişe verici ve düşündürücü” ifadesini kullanan Demircan şunları söyledi:

“Yangınla iligili tüm soruşturmalar başlatıldı. İtfaiye, savclılk ve bakanlık olarak bizim çalışmalarımız neticesinde yangının nedeni net olarak ortaya çıkacak. Varsa sorumlular hakkında gereken yapılacak, teknik bir konuysa giderilecek.”

Hastaları ziyaret ettiğini ve etkilenmelerin çok düşük seviyede olduğunu ifade eden ve çok başarılı bir tahliye işleminin gerçekleştirildiğini söyleyen Demircan’a, bebek merkezinde yaşanan skandalla ilgili gelişmeler soruldu. Bakanlık soruşturmasının neticelenmediğini söyleyen Demircan, “İnşallah neticelendiği zaman paylaşacağız. Önemli bir husus ve gereken neyse yapılacak.” şeklinde konuştu.