Sağcı Milli Görüş geleneğinden yeni parti

Fatih Erbakan, Saadet Partisi’ni eleştirerek yeni bir parti kuracaklarını duyurdu

Sağcı Milli Görüş geleneğinden yeni parti

Türkiye’deki sağ siyasetin önde gelen isimlerinden olan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Saadet Partisi’ni eleştirerek yeni bir parti kuracaklarını duyurdu. Kurulan bu partiyle 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlere de katılacaklarını ifade eden Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Milletimize ve bütün insanlığa aynen Erbakan Hocamızın bizlere öğrettiği gibi adalet, refah, huzur ve barış, insan hakları, izzet ve onur sağlayabilmek için aynen Erbakan Hocamızın yürüdüğü yoldan yürümek mecburiyetindeyiz. İşte bu sebeple diyoruz ki; Milli görüş camiasını ve milletimizi ehveni şerlerden, doğruya yakın yanlışlardan, milli görüşü hakkıyla temsil edemeyenlerden kurtarmanın vakti artık gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan şunları söyledi:

“Erbakan Hocamız tarafından bayrağı açılan bu hak davanın siyasi alanda hakkıyla temsil edilebilmesi için, aslına özüne uygun bir şekilde teşmil edilebilmesi için gereken resmi adımları bir an evvel atmak mecburiyetindeyiz. Erbakan Hocamızın ortaya koymuş olduğu çizgiyi, duruşu muhafaza edip, yüz aklığıyla devam ettirmek, yeni nesillere aktarabilmek için gerekli adımları atmak mecburiyetindeyiz.”

Hatırlanacağı üzere Temel Karamollaoğlu liderliğindeki Saadet Partisi, Haziran ayında gerçekleşecek olan seçimlerde AKP’yi değil, CHP’yi destekleme kararı almıştı.