'Sabahın köründe bir de Cübbeli'nin telefonu mu gelecek bana?'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Diyanet'in isim vermeden 'Cübbeli Ahmet'i eleştirmesi sonrası "Sabahın köründe bir de Cübbeli'nin telefonu mu gelecek bana?" diye sordu.

'Sabahın köründe bir de Cübbeli'nin telefonu mu gelecek bana?'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen gerici Ahmet Mahmut Ünlü’ye adını anmadan yönelttiği eleştirileri değerlendirirken “Adnan Oktar’ın telefonunun ardından, sabahın köründe bir de Cübbeli’nin telefonu mu gelecek bana?” dedi.

Yazısında “Diyanet İşleri Başkanı en son Adnan Oktar’ı sert eleştirmiş, ardından Adnan Oktar grubuna operasyon gelmişti” ifadesini kullanan Hakan, “Acaba? Cübbeli’ye de mi?” diyerek operasyon imasında bulunup
“Ne yani? Adnan Oktar’ın telefonunun ardından, sabahın köründe bir de Cübbeli’nin telefonu mu gelecek bana Hafazanallah! Hafazanallah!” diye yazdı.

‘Cübbeli Ahmet’in anlattığı “tavuğu canlandırma hikayesi” sonrası, Diyanet’ten ‘Cübbeli Ahmet’e tepki gösterilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde yaptığı Cübbeli’nin ismini anmadan “Din, kesinlikle, ticari beklentilerin, çıkar tutkusunun, popülist kaygıların aracı ve payandası haline getirilmemelidir” demiş ve şöyle devam etmişti:

“Dinin temel kaynaklarına ve akla aykırı, gerçeklere dayanmayan söylemler, hikâyeler, rüyalar üzerinden din anlatılarak vatandaşlarımızın samimi duyguları istismar edilmekte ve sömürülmektedir.”