Sabah yazarı: AKP ve MHP oy kaybederse bu yolun sonu iç savaştır

AKP'nin yayın organı Sabah'ın yazarı Salih Tuna, yerel seçimlerde AKP ve MHP'nin oy kaybetmesi durumunda "iç savaş" çıkacağını öne sürdü.

Sabah yazarı: AKP ve MHP oy kaybederse bu yolun sonu iç savaştır

AKP’nin yayın organı Sabah’ın yazarı Salih Tuna, yerel seçimlerde AKP ve MHP’nin oy kaybetmesi durumunda “iç savaş” çıkacağını öne sürdü.

Tuna, 21 Kasım 2018 tarihli “Tercih mi zaruret mi” başlıklı yazısında, yerel seçimde AKP ve MHP’nin olası oy kaybettiği bir sonuç ortaya çıkması durumuyla ilgili yazarken,  24 Haziran seçimlerini hatırlatıp “Sırf “Adam kazandı” diyerek yenilgiyi kabul ettiği, sokaklara çıkmaya çağırmadığı için Muharrem İnce’ye siyasi şizofrenlerin neler yaptıklarını biliyorsunuz… Söylemeye dilim varmıyor ama söylemesem de olmaz: Bu yolun sonu maalesef iç savaştır!..” ifadelerini kullandı.

Tuna’nın yazısında o bölüm şöyle:

“Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’yi oy kaybına uğratmak, “kaos ittifakının” yegâne hedefi.
Bu arada, MHP de oy kaybına uğrarsa, çifte bayram yapacakları muhakkak.
Başarırlarsa…
“Sistem değişikliği halktan güvenoyu almadı” tezviriyle erken seçimi zorlayacaklar, gerekirse sokakları harekete geçirmeye çalışacaklardır.
Yıllar yılı zehirledikleri sosyolojileri buna aşeriyor zaten.
Sırf “Adam kazandı” diyerek yenilgiyi kabul ettiği, sokaklara çıkmaya çağırmadığı için Muharrem İnce’ye siyasi şizofrenlerin neler yaptıklarını biliyorsunuz…
Söylemeye dilim varmıyor ama söylemesem de olmaz:
Bu yolun sonu maalesef iç savaştır!..
Türkiye’yi binlerce TIR silah verdikleri terör örgütüyle güneyden ve doğu Akdeniz’den kuşatan müstevlilerin beklentisi de budur.”