Rusya'dan Türkiye ziyareti öncesi vize açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Türk vatandaşlarına yönelik kimi kategorilerde vizeleri kaldırmaya hazırlanıyor.

Rusya'dan Türkiye ziyareti öncesi vize açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Türk vatandaşlarına yönelik kimi kategorilerde vizeleri kaldırmaya hazırlanıyor.

Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 10. Büyükelçiler Konferansı’na katılmak için 13-14 Ağustos’ta Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Türkiye ve Rusya arasındaki düzenli ve karşılıklı güven esasına dayanarak yürütülen ilişkilerden bahsedilen açıklamada “İki ülke istihbaratının ve savunma bakanlıklılarının yanı sıra Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki temaslar, Suriye’de ateşkesin korunması ve ülkedeki krizin çözümüne yönelik süreçte önemli bir rol oynamaktadır” değerlendirmesine yer verildi.

Lavrov’un ziyaretinde Suriye krizinin çözümü konusunun ana mesele olacağı vurgulanırken, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Kafkasya, Ukrayna ve Karadeniz bölgelerine dair geniş bir istişare planlandığı açıklandı.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de gündeme alınacağı belirtilirken, açıklamada “Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminde yaşanan yükselişi büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Görüşmede Akkuyu Nükleer Santrali ve Türk Akım gibi stratejik öneme sahip projeler de değerlendirilecek. Ziyarette, iki ülke vatandaşlarının seyahatlerinin kolaylaştırılması da istişare edilecek konular arasında olacak. Moskova, Türk vatandaşlarına yönelik bazı kategorilerde vizelerin kaldırılmasına hazır olduğunu teyit etmektedir.” denildi.