Rusya'dan ABD'ye: Derhal karşılık veririz

Rus yetkililer, ABD’nin Suriye’de Rus ordusunu vurması halinde derhal karşılık vereceklerini söyledi

Rusya'dan ABD'ye: Derhal karşılık veririz

Rusya Federasyon Konseyi Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Yevgeniy Serebrennikov, ABD’nin Suriye’de Rus ordusunu vurması halinde derhal karşılık vereceklerini söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre Serebrennikov, ABD’nin Duma kentinde olduğu iddia edilen kimyasal silah saldırısına karşılık hava saldırısı yapması beklendiğinden, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim hava üssü ve Tartus donanma üssünün yanı sıra Rus askerlerinin sıkı bir şekilde korunduğunu belirtti.

Serebrennikov “Daha önce Savunma Bakanlığı’mızın da belirttiği gibi, Hmeymim ve Tartus’taki Rus askeri üsleri sıkı bir koruma altında. ABD’nin olası bir hava saldırısı durumunda askerlerimizin hayatları tehlikede olmayacak. ABD’nin bunu anladığını düşünüyorum. Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz, zira aksi takdirde Rusya olarak derhal yanıt vereceğiz. Rusya Genelkurmay Başkanlığı da bunu belirtti” ifadelerini kullandı.

Basında geçen hafta Suriye hükümet güçlerinin Duma kentinde klorin kullandığı bir kimyasal saldırı gerçekleştirdiği ve 70 kişinin öldüğü iddia edilmişti. ABD, bu saldırıdan Şam’ı suçladı ve buna karşılık vermek için olası adımları düşündüğünü açıklamıştı.

Rusya daha önce birçok kez Suriye’de militanlar tarafından kimyasal silah kullanımıyla ilgili provokasyonların düzenleneceğini ve saldırıdan Şam’ın suçlu olduğu bahanesiyle ülkede bombardıman gerçekleştirilmesinin planlandığını vurgulamıştı.

ABD’NİN FÜZELERİ DÜŞÜRÜLECEK

Lübnan’daki Rusya Büyükelçisi, Lübnan Hizbullah’nın televizyonu El Manar’a ABD’nin Suriye’ye ateşleyeceği füzelerin düşürüleceğini söyledi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, isimlerini de verdiği Rus milletvekillerinin ABD’nin Suriye’ye muhtemel bir saldırısında Rusya’nın harekete geçmesini istediklerini yazdı. Habere göre, ayrıca Rusya dün askeri tatbikat yaptı ve tatbikatta alçaktan uçan uzun menzilli kruz füzeleri yok edildi.