Rusya açıkladı: Suriyeli militanlar her ülkeye saldırı düzenleme imkanına sahip

Suriye'de bulunana Rus birliklerine yönelik 13 kez ayın anda İHA saldırısının gerçekleştiğini duyurdu

Rusya açıkladı: Suriyeli militanlar her ülkeye saldırı düzenleme imkanına sahip

Suriye’de Rus birliklerinin bulunduğu askeri üslere İslamcı militanların çok sayıda saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6 Ocak akşamı Rus askerlerinin bulunduğu iki farklı askeri üsse 13 kez saldırı girişimi düzenlendiği açıklandı. Söz konusu saldırıların İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Sputnik’in yaptığı habere göre Rus birlikleri, bu saldırıları hem askeri, hem de bilgisayar teknolojisini kullanarak savuşturdu. Saldırı girişimi sonrasında 6 İHA’nın Rusya’nın kontrolüne geçtiği, diğer İHA’ların ise füze kompleksleriyle imha edildiği ifade edildi.

Gerçekleşen saldırı girişimlerinin herhangi maddi hasara neden olamadığı belirtilirken, ilk defa çoklu bir şekilde İHA saldırısının düzenlendiğinin altı çizildi.

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Teröristler, İHA’ları ilk kez toplu olarak kullanıp bir saldırı düzenledi. İHA’lar 50 kilometreden daha uzak bir mesafeden GPS’li modern navigasyon teknolojisi kullanılarak gönderildi. Ele geçirilen İHA’lar üzerinde yapılan teknik analiz, teröristlerin 100 kilometre mesafede bu tür saldırılar düzenleyebileceğini ortaya koydu.” ifadeleri yer aldı.

“Suriyeli militanlar her ülkeye saldırı düzenleme imkanına sahip”

Yapılan açıklamada “Teröristlerin Rus üslerine saldırı sırasında kullandığı mühendislik çözümleri ancak uydu navigasyonu sağlama ve profesyonelce hazırlanmış el yapımı patlayıcıları belirlenen koordinatlarda uzaktan kumandayla fırlatma alanında ileri teknoloji sahip ülkeler tarafından temin edilmiş olabilir.” denilirken, İslamcıların bu teknolojileri nereden temin ettiklerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürdükleri de açıklandı.