Roger Waters şarkısının Türkçe hakkını Down sendromlu gençlere verdi

Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters, “Another Brick in The Wall” şarkısının Türkçe hakkını, İZEV’deki Down sendromlu gençlere ücretsiz verdi.

Roger Waters şarkısının Türkçe hakkını Down sendromlu gençlere verdi

Rock tarihinin en önemli gruplarından Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters, ‘Another Brick in The Wall’ adlı şarkısının Türkçe versiyonunun seslendirme hakkını, İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’ndaki (İZEV) Down sendromlu gençlere 2 yıl için ücretsiz verdi.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerin sesini sanat yoluyla duyurmak amacıyla hazırladığı projenin koordinatörlerinden Hakan Kural ve Pelikan Müzik, Pink Floyd’un kurucu ismi Roger Waters’a ulaşmaya çalıştı.

Gazete Habertürk’ten Öznur Karslı‘nın haberine göre Waters’ın müzik şirketi ile menajerine projeyi anlatan bir mail geçildi, Down sendromlu gençlerin zeybek oynayıp ‘Roger Amca’ya selam olsun’ dedikleri video gönderildi. Ünlü müzisyen, kendisiyle iletişime geçenlere 1.5 ay sonra döndü ve şarkının 2 yıl kullanım hakkını vereceğini söyleyip “2 gün içinde şarkının Türkçe sözlerini gönderin” dedi. Hakan Kural, ‘Another Brick İn The Wall’ bestesi için Türkçe söz yazdı. Ortaya “Yaşam Hakkı-Duvar” adlı eser çıktı.