Kadın Mücadelesi: Nereden Bakmalı?

Bu hafta ki PUSULA’mızın konusu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ” Kadın Mücadelesi: Nereden Bakmalı?” başlığını taşıyor. İlk yazı “Burjuvalar işçilerin mücadele gününü kutluyor: 8 Mart” başlığını taşıyor. 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmesine giden tarihsel süreci ve bu süreçte emekçi kadınların mücadelesini ortaya koyan giriş yazısını Habibe Kılıç kaleme... View Article

Kadın Mücadelesi: Nereden Bakmalı?

Bu hafta ki PUSULA’mızın konusu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ” Kadın Mücadelesi: Nereden Bakmalı?” başlığını taşıyor.

İlk yazı “Burjuvalar işçilerin mücadele gününü kutluyor: 8 Mart” başlığını taşıyor. 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmesine giden tarihsel süreci ve bu süreçte emekçi kadınların mücadelesini ortaya koyan giriş yazısını Habibe Kılıç kaleme aldı.

İkinci yazı, kadın sorununa yaklaşımında temel farklılıkları konu alıyor. “Eşitlik mi, özgürlük mü?Kadın sorununa nasıl yaklaşmalı?” başlıklı yazıyı Merve Pertekli kaleme aldı.

“Gericilik kuşatmasında kadın” başlıklı yazısında Aydan Güner en geniş tanımı ile gericiliğin, daha özelde Türkiye’de dinci gericiliğin kadın mücadelesine etkilerini konu alıyor.

Son olarak da, Ela Basa’nın kaleme aldığı “Türkiye’de Kadın: Sömürü, istismar, şiddet ve ölüm…” başlığını taşıyan yazı ülkemizde kadın sorununu özetliyor.

İyi okumalar dileriz…