Polisan: Toplu işçi çıkaracağız

Polisan, Gebze’de bulunan yeni fabrikasının “teknoloji ve otomasyona dayalı olarak çalışacağını” bu nedenle toplu işçi çıkarılacağını açıkladı.

Polisan: Toplu işçi çıkaracağız

Boya üreticisi Polisan, Gebze’de bulunan yeni fabrikasının “teknoloji ve otomasyona dayalı olarak çalışacağını” bu nedenle toplu işçi çıkarılacağını açıkladı.

Polisan Holding tarafından KAP’a yapılan bildirimde, yeni fabrikada otomasyona dayalı çalışılmasına bağlı olarak toplu işçi çıkarmaya gidileceği, bu doğrultuda İŞKUR’a gerekli bildirimlerin yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İştirakimiz olan Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin GEBKİM-Kocaeli-Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımı yapılan yeni Su Bazlı Boya fabrikası tamamlanmış olup, Dilovası’nda bulunan Su Bazlı Boya fabrikamız kapatılacaktır. İş bu fabrika, endüstri 4.0 kapsamında, LEED sertifikalı ileri teknoloji ve otomasyona dayalı olarak çalışacaktır. Bu nedenle, Şirketimizin destek birimleri ile Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nde toplu işçi çıkarılacaktır. Bu konuda T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İŞKUR’a gerekli bildirimler yapılmıştır.”