Polis, müdüreyi ve öğretmeni vurdu

Polis memuru olduğu öne sürülen bir veli, tartıştığı okul müdüresi ve öğretmeni silahla yaraladı

Polis, müdüreyi ve öğretmeni vurdu

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’na gelen İlhan Özcan isimli polis memuru veli, çocuğunun sınıfının değiştirildiği iddiasıyla tartıştığı okul müdürü Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş’ı tabancayla vurarak yaraladı. İki yaralı hastaneye kaldırılırken, okula gelen meslektaşlarına teslim olan polis açığa alındı. Özcan’ın daha önce de okula gelip tartıştığı ve bu yüzden hakkında idari soruşturma açıldığı öğrenildi. Olay, sabah saatlerinde Hasanağa Mahallesi’ndeki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda meydana geldi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru veli İlhan Özcan, çocuğunun sınıfı değiştirildi diye geldiği okulda Müdür Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş ile tartıştı.

Olay sırasında okuldaki öğrenciler ve öğretmenler büyük korku yaşadı.

TARTIŞMA SIRASINDA SİLAHINI ÇEKTİ

Özcan, Okul müdiresi Tülay Taş ve Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında öfkelenip, tabancasını çıkaran polis memuru ikisine de ateş etti.

Saldırıda, okul müdürü belinin üstünden, yardımcısı da bacağından yaralandı. İki yaralı, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

ÖNCE GÖZALTINA, SONRA AÇIĞA ALINDI

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde çalışan polis memuru İlhan Özcan meslektaşları tarafından gözaltına alınırken, olaydan hemen sonra açığa alındı.

OKUL TATİL EDİLDİ

Dehşeti yaşayan öğrenciler ise gözyaşları içinde olayı anlattılar. Olay sebebiyle okul tatil edilirken, veliler olayı gerçekleştiren polis memurunun ailesine tepki gösterdiler.

DAHA ÖNCE DE OKULA GELİP TARTIŞMIŞ

Olayla ilgili açıklama yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “İlhan Ö. geçenlerde okula gelip, burada eğitim gören çocuğunun bir veli tarafından dövüldüğünü söyleyip Okul Müdürü Tülay Taş ile tartıştı. İdarenin şikayeti üzerine polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. Aynı memur bu sabah okula gelip tartıştığı Müdür Tülay Taş ile Yardımcısı Sinan Delibaş’ı yaraladı” dedi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Polis memuru veli İlhan Özcan’ın dehşet saçtığı anlar güvenlik kamerası na yansıdı. Silahla okula giren saldırganın, koridorda yürürken kendisini görüp odasına kaçan Okul Müdürü Tülay Taş’ı odasına kadar kovalayıp burada kurşun yağmuruna tuttuktan sonra odadan çıkıp bu kez Müdür Yardımcsı Sinan Delibaş’ı görüp onu da yaraladığı, Delibaş’ın yere yığılmasının ardından okuldan ayrıldığı saniye saniye görüntülendi.

BUGÜN MÜSAMERE OLACAKTI

Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de okula gelerek yetkililerden bilgi aldı. Bugün ise okulda müsamere olduğu ve öğrencilerin ve velilerin de büyük panik yaşadıkları öğrenildi.