Piyanist Nazlı Işıldak'a 'Nagehan Alçı'ya hakaret'ten hapis cezası

AKP'li Nagehan Alçı'ya hakaret davasında piyanist Nazlı Işıldak'a 1 ay 25 gün hapis cezası verildi.

Piyanist Nazlı Işıldak'a 'Nagehan Alçı'ya hakaret'ten hapis cezası

Beşiktaş’ta bir kafede gördüğü gazeteci Nagehan Alçı’ya, tepki gösterip yüksek sesle hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan piyanist Nazlı Işıldak, “Kişilerin huzur ve sükünunu bozma” suçundan 1 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki Nagehan Alçı duruşmaya gelmezken, duruşmada söz alan Nazlı Işıldak’ın avukatı Ümit Kaplan, “Müşteki topluma mal olmuş bir kişi olup daha evvel FETÖ’nün lehinde ve Ergenekon, Balyoz davalarını destekler mahiyette beyanlarda bulunmuştur. Müvekkilim de aydın bir insan olarak geçmişte bu durumda olan müştekiyi eleştiri amacıyla bu hakkını kullanmıştır. Herhangi bir hakaret kastı ile bu sözleri sarfetmemiştir. Sanık hem aydın, hem asker kızı olması sebebiyle bu durumdan incinmiştir. Haksız tahrik altında işlendiği için bu durum cezasızlık sebebidir. Müvekkilimin beraatını talep ederim” dedi.

Haksız tahrik iddialarını kabul etmediğini söyleyen Nagehan Alçı’nın avukatı Esennur Ezgi ise, “FETÖ ile ilgili müvekkilim hakkında söylemleri nedeniyle sanık vekili ikinci defa isnatlarda bulunmaktadır. Bu durum iftira niteliğindedir. Suç duyurusunda bulunacağım. Şikayetçiyiz. Sanık cezalandırılsın” dedi.

‘Sanık’ sıfatıyla son sözü sorulan Nazlı Işıldak, “Ben kamuoyunun sesinin vicdanını dile getirdiğimi düşünerek eleştiri hakkımı kullandım. Zira müştekinin Ergenekon ve Balyoz davaları süresince asker aileleri için söyledikleri ortadadır. Beraatime karar verilsin” dedi.

MAHKEME 1 AY 25 GÜN HAPİS CEZASI VERDİ

Mahkeme kararında, “Kişilerin huzur ve sükünunu bozma” suçunun subut bulduğunu belirterek önce sanık Nazlı Işıldak’ı 1 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Işıldak da, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Nagehan Alçı’nın, bir kahvecide karşılaştığımızda kendisine yönelttiğim ağır eleştiriler karşısında hakkımda açtığı davadan en alt sınırda ceza aldım. Hükmün açıklanması ertelendi. Yargı sisteminin baskı altında tutulduğu böyle bir dönemde bu karar olumludur” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/02/22/nagehan-alciya-vicdaniniz-nasil-rahat-ediyor-diye-bagirdi-gozaltina-alindi/