Pentagon: Menbiç'te Türk güçleri ile eğitimler yakında başlayacak

ABD öncülüğündeki 'IŞİD karşıtı koalisyon'un komutanlarından Felix Gedney, gerekli eğitimler tamamlandığında Menbiç'te Türkiye ile ABD arasındaki ortak devriyelerin başlayacağını belirtti.

Pentagon: Menbiç'te Türk güçleri ile eğitimler yakında başlayacak

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) düzenlenen basın brifingine telekonferans yoluyla bağlanan Felix Gedney, Suriye’nin Menbiç bölgesindeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Menbiç’teki sürecin planlandığı gibi devam ettiğini anlatan Gedney, “Türk güçleri, Menbiç sınırındaki bağımsız koordineli devriyelerine devam ediyorlar ve bu devriyeler oldukça başarılı geçiyor” dedi.

Menbiç’teki devriyelerin artık rutin hale geldiğini kaydeden Gedney, “Ortak devriyeler için eğitimler yakında başlayacak. Hazır olduğumuzda ve (devriyeler için) eğitimler yapıldığında ortak devriyeleri uygulamaya geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, 18 Haziran’da yaptığı açıklamada, Türk ve Amerikan birliklerinin, Menbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri uyarınca koordineli ancak bağımsız şekilde devriye faaliyetlerine başladığını bildirmişti.