Peçe ve burka giyenlere hapis cezası istemi

Danimarka'da peçe ve burka giyenlere hapis cezası verilmesi Danimarka Halk Partisi ve hükümetin büyük ortağı Liberal Parti Venstre gündeme taşınıyor.

Peçe ve burka giyenlere hapis cezası istemi

Danimarka’da peçe ve burka giyenlere hapis cezası verilmesi Danimarka Halk Partisi ve hükümetin büyük ortağı Liberal Parti Venstre tarafından gündeme taşınıyor.

Habertürk’te yer alan habere göre, Cezayirli iş adamı Rachid Nekkaz’ın, 1 Ağustos’ta yürürlüğe giren “Örtünme Yasası” kapsamında verilen para cezalarını ödeyeceğini söylemesi üzerine, burka ve peçe giyenler için hapis cezası gündeme alındı.

“Örtünme Yasası” kapsamında, kamusal alanda burka ve peçe dışında, kar maskesi ve takma sakal ile yüzü kapatmak yasaklandı. Yasağı ihlal eden kişilerin ilk defada bin kron (yaklaşık bin Türk lirası), ikinci defada 2 bin kron, üçüncü defada 5 bin kron para cezasına çarptırılması öngörülüyor. Yasağı dört kezden fazla ihlal edenlere ise, her yeni ihlalde 10 bin kron ceza kesilecek.

Cezayirli iş adamı Rachid Nekkaz’ın Danimarka’da verilen peçe cezalarını ödemek için Eylül ayında Danimarka’ya geleceğini açıklamasının ardından harekete geçen partilerin yetkilileri, kamusal alanda peçe ve burka yasağını ihlal eden kişilere hapis cezası verilmesi yönünde açıklamalarda bulundu.