Patronların partisi çalışıyor

Sermaye düzeninin partisi AKP, patronlara 100 milyar lira değerinde 'teşvik' yardımı yapacak.

Patronların partisi çalışıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mart ayında 21 ya da 22 patrona 100 milyarlık yatırım teşvik belgesi vereceklerini açıkladı.

2017’de 2016’ya göre özel sektöre verilen yatırım teşvik belgelerinin parasal tutarının yüzde 81 arttığını belirten Zeybekci, bu konudaki politikalarıyla ilgili ‘başarı’larını överken şu ifadeleri kullandı:

“Faiz oranlarıyla ilgili, yani üretim sektörlerinde imalat sanayisindeki yatırımların faizle ilgili yüklerini hafifletmekle ilgili önemli adımlarımızı attık ve atmaya devam edeceğiz. Dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemine sahibiz. İnşallah bir aksilik olmazsa mart ayının sonunda, muhtemelen 27 Mart’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 100 milyar liranın üzerinde yatırım teşvik belgelerini 21-22 yatırımcıya vereceğiz. Belirlediğimiz 7-8 sektörde, Türkiye artık kendi global devlerini yaratacak. En çok cari açık verdiğimiz alanlarda proje bazlı yatırım teşvik sistemiyle destek sağlıyoruz.”

http://gazetemanifesto.com/2017/07/12/video-erdogan-net-konustu-ohali-biz-iscilere-karsi-kullaniyoruz/

 

http://gazetemanifesto.com/2017/11/13/turkiyeyi-yiye-yiye-bitiremeyenler-listesinde-ilk-3-degismedi-iste-turkiyenin-en-zenginleri/