Özgürlükçü Demokrasi'ye operasyonda yeni gözaltılar

Özgürlükçü Demokrasi ve matbaasına yapılan operasyonda gözaltı sayısı arttı.

Özgürlükçü Demokrasi'ye operasyonda yeni gözaltılar

Kayyım atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık çalışanı 27 kişinin gözaltında olduğu öğrenildi. Matbaada aramalar halen devam ederken, gazete bürosunun kırılan anahtarının değiştirildiği ve içeride birilerinin olduğu görüldü.

Mezopotamya Ajansı‘nın İstanbul Beyoğlu’nda bulunan merkez bürosu ve gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaacılık Reklam Film Basın Yayın Tanıtım San. Tic. Şti’ye baskın yapılmış TMSF tarafından el konulmuştu.  Soruşturma kapsamında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız’ın Bağcılar’da bulunan evine de baskın yapılmış, Yıldız’ın bulunmadığı evde telefonuna ve bilgisayarına el konulmuştu.

Öte yandan dünden bu yana matbaada arama ve kayıt işlemleri devam ederken, polisler kimseyi binaya yaklaştırmıyor. Polisin operasyon çerçevesinde matbaaya daha çok önem verdiklerini belirttiği öğrenildi.

Gazetenin Beyoğlu’ndan bulunan bürosunda da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilisi olduğunu belirten şahıs bulunuyor. Kapısı kırılan büronun anahtarının değiştirildiği görülürken, içeride bulunan yetkili, ısrarla çalınan kapıyı açmadı.