Oyuncu Ercüment Balakoğlu yaşamını yitirdi

Usta oyuncu Ercüment Balakoğlu 81 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Ercüment Balakoğlu yaşamını yitirdi

Bir süredir Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi onkoloji servisinde tedavi olan usta oyuncu Ercüment Balakoğlu, hayatını kaybetti.

Sanatçı Onur Akay, Balakoğlu’nun ölüm haberini Instagram adresinden şu ifadelerle duyurdu:

“Çocuklar Duymasın dizisinde Dursun karakteri ile hepimizin gönlünde taht kuran, usta sinema ve dizi oyuncusu Ercüment Balakoğlu’nu maalesef kaybettik. Değerli oyuncumuz, dil kanseri ile savaşıyordu ve 28 Ağustos 2017’de hastanede tedavi görürken kendisi ile görüştüğümde, “beni kimse aramıyor” diye dert yanmıştı. Bende buradan yazdığımda basında haber olunca, tüm hayranları ve meslektaşları onu ziyarete gitmişti ve çok mutlu olmuştu. Nur içinde yat büyük usta.” paylaşımıyla verdi.

1937 yılında dünyaya gelen Ercüment Balakoğlu, sayısız sinema, dizi ve tiyatroda oynamıştı. Son dönemde “Kaynanalar”, “Çocuklar Duymasın” ve “Papatyam” gibi dizilerdeki oyunculuğun yanı sıra seslendirme yaparak da televizyon dünyasında yer alan sanatçı, çok sayıda etkinlikte çocuklar için çalışmalarda bulunmuştu. Balakoğlu, 2013’ten sonra da İstanbul Temaşa Tiyatrosu kadrosunda yer almıştı.