Oylarını laikliğin tasfiye edilmesine atacaklar

İktidarın sınırsız desteğiyle birlikte siyasetin aktörü haline getirilen cemaat ve tarikatlar, 24 Haziran kararlarını ard arda ilan edip adeta yıkılan 1923 Cumhuriyeti'nin zaferini kutluyor.

Oylarını laikliğin tasfiye edilmesine atacaklar

AKP eliyle beslenip tarihlerinin en büyük güçlerine ulaşan cemaat ve tarikatlar, 24 Haziran seçimlerine ilişkin kararlarını açıklayarak anayasada sadece kağıt üzerinde kalan laiklik ilkesine meydan okumaya devam ediyor.

Şimdiye kadar Menzil, Erenköy, İsmailağa ve Süleymancılar cemaati açıklama yaparak 24 Haziran’daki seçimlerde AKP ve Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Öte yandan ‘Millet İttifakı’na da Nur Cemaati’nin bir kolu olan ‘Yeni Asya’cılardan destek gelmişti. Bugün ise Nur Cemaati’nin bir başka kolu olan Hayrat Vakfı’ndan Erdoğan ve ‘Cumhur İttifakı’na destek kararı geldi.

Vakfın açıklamasında, “Biz Hayrat Vakfı Camiası Nur Talebeleri olarak küresel güçlerin, dahili ve harici şer odaklarının ittifak ederek topyekun tüm değerlerimize hücum ettiği bir vakitte, ‘yerli ve milli’, ‘milletin ve ümmetin kabul edilmiş bir duası’ olarak gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin yanında durduğumuzu ilan ediyoruz.” denildi.