ÖSYM Başkanı Özer'den YKS açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer,  "YKS'nin tüm oturumlarının sınav sorularını ve cevap anahtarlarını 1 Temmuz Pazar  akşamı internet sitemizden yayımladık. Şu ana kadar herhangi bir sorunun iptali  söz konusu değil." dedi

ÖSYM Başkanı Özer'den YKS açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer,  “YKS’nin tüm oturumlarının sınav sorularını ve cevap anahtarlarını 1 Temmuz Pazar  akşamı internet sitemizden yayımladık. Şu ana kadar herhangi bir sorunun iptali  söz konusu değil.” dedi.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite giriş sınavlarının  önceki yıllarda farklı tarihlerde gerçekleştirildiğini, Yükseköğretim Kurumları  Sınavı’nın (YKS) ise bu yıl ilk kez aynı hafta sonu yapıldığını belirterek tüm  süreçlerin buna göre organize edildiğini söyledi.

YKS’nin tüm oturumlarının sorunsuz şekilde tamamlandığını vurgulayan  Özer, şöyle konuştu:

“Çok büyük bir organizasyon gerçekleştirdik. 4 milyon 548 bin 224  sınav kitapçığı ve cevap kağıdı basıldı. 150 bin sınav evrakı kutusu kullanıldı.  Sınav evraklarının naklinde 428 tır ve 1 uçak kullanıldı. Sınav evraklarının kent  içi nakliyesinde 6 bin 500 araç kullanıldı. Üç oturumda toplam 14 bin 867 sınav  binası kullanıldı. Yine üç oturumda toplam 243 bin 56 sınav salonu kullanıldı. Bu  sınav şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM’nin tarihinde bir hafta sonunda  gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonudur. YKS’nin tüm oturumları herhangi  bir sorun yaşanmadan tamamlandı.”

Soru iptali yok

Özer, “YKS’nin tüm oturumlarının sınav sorularını ve cevap  anahtarlarını 1 Temmuz Pazar akşamı internet sitemizden yayımladık. Şu ana kadar  herhangi bir sorunun iptali söz konusu değil.” dedi.

Sınav evraklarını getiren araçların herhangi bir sorun yaşanmadan  merkeze ulaştıklarını bildiren Özer, değerlendirme sürecinin başladığını, sınav  sonuçlarını 31 Temmuz’da açıklayacaklarını söyledi.

Özer, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim  Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun, ÖSYM’nin internet sitesinden dün  yayımlandığını hatırlattı.