'ÖSO, Menbiç'te ABD askerine ateş açtı'

Suriye’nin Menbiç kentinde, ‘Türkiye destekli güçlerin devriye gezen Amerikan askerlerine ateş açtığı’ iddia edildi.

'ÖSO, Menbiç'te ABD askerine ateş açtı'

Suriye’nin Menbiç kentinde, ‘Türkiye destekli güçlerin devriye gezen Amerikan askerlerine ateş açtığı’ iddia edildi. ABD liderliğindeki IŞİD’le mücadele koalisyonunun sözcüsü Sean Ryan, Menbiç’deki Amerikan askerlerine ateş açıldığını doğruladı ancak bu eylemi ‘Türk destekli güçler’in gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunda bilgi vermedi.

Duvar’ın Military Times sitesinden aktardığı habere göre; olay 15 Ekim’de meydana geldi. Kentte Menbiç Sivil Konseyi ile ortak devriye halinde olan koalisyon askerlerine ateş açıldı; onlar da yanıt verdi. Ryan siteye demecinde, “Askerler Menbiç Sivil Konseyi ile birlikte bir devriyedeydi ve bilinmeyen bir kaynaktan ateş açıldı. Olay hızla sona erdi; tetikte olmak gerekliliğini de hatırlattı” dedi.

Menbiç’de devriye gezen koalisyon askerlerine çok sık ateş açılmadığını belirten Ryan, “Menbiç göreceli olarak güvenliydi ama burası nihayetinde Suriye’de bulunuyor ve çok sayıda kötücül güç sorun çıkarmaya çalışıyor” dedi. Amerikalı sözcü, Menbiç’de koalisyon askerlerine ateş açanların ‘Türkiye destekli güçler olduğu’ iddiasını ise doğrulamadı.