Örgütlü işçilere silahlı tehdit: Sendikalarından istifa etmeyince kapı önüne konuldular!

Muğla Taşıt Muayene İstasyonu’nda DİSK/Nakliyat-İş üyesi 12 işçi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle önce silahla tehdit edildi, ardındanda işten çıkarıldı.

Örgütlü işçilere silahlı tehdit: Sendikalarından istifa etmeyince kapı önüne konuldular!

Muğla Taşıt Muayene İstasyonu’nda Nakliyat-İş sendikasına üye olan 12 işçi, E-Devlet şifrelerini işverenlerine vermedikleri ve sendikadan istifa etmedikleri için işten çıkarıldı.

Nakliyat-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, işçilerle işverenlerin ve iş ortaklarının birlikte yaptığı toplantıya ilişkin skandal bir detaya yer verildi. Buna göre işverenler ve iş ortakları, görünecek şekilde bellerinde tabancalar takarak baskı ve tehdit ortamı yaratıp “sendikadan istifa edin, e-devlet şifrenizi verin, yoksa işten çıkartırım” diyerek işçileri tehdit etti.

“Sendikaya üye olmak anayasal ve yasal bir haktır” denen basın açıklamasında, Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarında baskı ve tehditlerin kabul edilemeyeceği belirtildi ve sendika üyesi işçilerin anayasal, yasal örgütlenme, sendikaya üye olma, sözleşme haklarına sahip çıkılacağının altı çizildi.

Yaşananlara ilişkin işçiler Cumhuriyet Savcılıklarına, Jandarma ve Polis Merkezlerine suç duyurusunda bulunırken, Nakliyat-İş’in de ilgili TCK maddeleri kapsamında gereken suç duyurularını yapacağı belirtildi.

KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Nakliyat-İş, önümüzdeki günlerde Muğla Merkez Muayene İstasyonunda kitlesel bir basın açıklaması düzenleneceğini ve konuya ilişkin somut adımların atılacağını belirtti.