Okulda büyük yolsuzluk: Yatılı öğrenciler okul yönetimince soyuldu

Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi’nde okul yönetiminin öğrencilerden toplanan 180 bin lirayı kendi hesaplarına aktardığı ortaya çıktı.

Okulda büyük yolsuzluk: Yatılı öğrenciler okul yönetimince soyuldu

Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi’nde ilçelerden gelen öğrencilerden ‘Yurtta yer yok, ücretli kalabilirsiniz’ denilerek dönemlik 2 bin 500 TL para alındığı ve devlet tarafından öğrencilere gönderilen kırtasiye giderleri ile harçlıkların okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından kendi hesaplarına aktarıldığı ve bu yolla öğrencileri 180 bin TL dolandırdıkları Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri tarafından tespit edildi.

Zonguldak yereline yayın yapan Pusula Gazetesi‘nin haberine göre, skandal nedeniyle Bakanlık tarafından okul Müdürü Engin M. ve Yardımcısı Semiha Ö.’ye maaş kesme ve kınama cezası verilirken, iki isim de görevinden alındı.

Bakanlık müfettişlerinin günler süren soruşturması dönemin Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’e de uzandı. Özbek’e de okul müdürü ve müdür yardımcısı gibi maaş kesme cezası uygulandı. Ayrıca Turgut Özbek, Bakanlık’ta bir göreve atandı.

Ön rapora göre verilen cezaların artması bekleniyor.